fbpx
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Ανθρώπινη ΨυχολογίαΣχέσεις

Οδηγός ευτυχίας και αισιοδοξίας για το 2022

Η δημιουργία λίστας για την Πρωτοχρονιά του 2022, για όλα αυτά που θέλουμε να καταφέρουμε το νέο έτος, φαίνεται αρκετά βατή όταν την κοιτάζουμε τον Ιανουάριο, στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι έτσι.

Το 2021 μας έχει διδάξει κάτι, ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν μπορούμε πάντα να επιτύχουμε κάθε επιθυμία και στόχο που έχουμε θέσει. Το να θέτει κάποιος υψηλούς στόχους και να νιώθει συγκλονισμένος από την πίεση που ασκεί στον εαυτό του είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους αποτυγχάνουν οι αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να αποτραπεί αυτό. Το 2022 — ξεκινήστε θέτοντας μικρούς, εφικτούς στόχους και σιγά σιγά προσπαθήστε για το κάτι παραπάνω.

Η λίστα για την νέα χρονιά

  • Δοκιμάστε κάτι καινούργιο κάθε μήνα

Οι αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς συχνά καταρρέουν επειδή υπάρχει μεγάλη βιασύνη και άγχος. Το κλειδί για να ορίσετε μια καλή λίστα για την Πρωτοχρονιά είναι απλώς να προχωρήσετε με τον δικό σας ρυθμό.

Βάλε στόχο μια φορά το μήνα να κάνετε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα δείπνο σε ένα νέο εστιατόριο, κηπουρική ή μαθήματα χορού.

  • Εξοικονομήστε χρήματα


Οι παρορμητικές αγορές αθροίζονται, ανεξάρτητα από το πόσο προσιτές φαίνονται εκείνη την στιγμή, και γι’ αυτό το άνοιγμα ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου μπορεί να προσφέρει ηρεμία. Τουλάχιστον το 20% του ετήσιου εισοδήματός, πρέπει να αποταμιεύεται, ώστε να μπορείτε να είστε ήρεμοι σε περίπτωση που συμβεί κάτι στραβό.

  • Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους

Πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας, σκεφτείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε μια λάμψη θετικότητας στη ζωή σας και στη ζωή των άλλων και μια μικρή πράξη καλοσύνης είναι αρκετή.

Στείλτε μήνυμα σε έναν φίλο που δεν έχετε μιλήσει εδώ και καιρό, μαγειρέψτε ένα γεύμα για τον σύντροφό σας, χαρίστε στον εαυτό σας ένα cupcake από τον αγαπημένο σας φούρνο. Το να είμαστε ευγενικοί με τους άλλους μπορεί να είναι πιο εύκολο από το να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας, αλλά να θυμάστε ότι αν δεν αγαπάμε εμείς πρώτοι τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να την βρούμε από αλλού.

  • Αλλάξτε την εμφάνισή σας


Η δίαιτα και η άσκηση είναι από τις συχνότερες επιθυμίες των ανθρώπων για το νέο έτος. Η καραντίνα όμως και γενικότερα οι ρυθμοί της ζωής μπορεί να δυσκολέψουν αυτή σας την επιθυμία. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι να αλλάξετε την εμφάνισή σας και να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Κόψτε τα μαλλιά σας, δοκιμάστε ένα νέο χρώμα μαλλιών, κάντε ένα τατουάζ ή απλώς αλλάξτε το στυλ σας. Κάντε το 2022 τη χρονιά που θα αποφασίσετε να αγκαλιάσετε τολμηρά χρώματα, να συνδυάσετε στυλ και να βρείτε το κουράγιο να φορέσετε ρούχα που πάντα θέλατε αλλά ποτέ δεν είχατε σκεφτεί ότι θα το κάνατε.

  • Κοιμηθείτε περισσότερο


Αν και ακούγεται αρκετά εύκολο να κοιμάστε τις συνιστώμενες 8 ώρες κάθε βράδυ, δεν είναι. Στην πραγματικότητα, έρευνα διαπίστωσε ότι το 59% των ερωτηθέντων κοιμόταν κατά μέσο όρο λιγότερο από 6 ώρες τη νύχτα το 2020. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της παραγωγικότητας, της βελτίωσης της διάθεσης, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, την μείωση του βάρους και άλλα.

Εάν υποψιάζεστε ότι το στρώμα σας είναι ο ένοχος πίσω από τις άγρυπνες νύχτες σας ή έχετε το ίδιο στρώμα για περισσότερα από 8 χρόνια, ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε ένα καινούργιο. Αφού επιλέξετε το στρώμα που είναι ιδανικό για εσάς, προσπαθήστε να υιοθετήσετε άπλες συνήθειες για να αποκοιμηθείτε γρήγορα.

Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ή καφεΐνης πριν τον ύπνο, απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας τουλάχιστον 30 λεπτά πριν κοιμηθείτε και βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον του υπνοδωματίου σας είναι ευνοϊκό για έναν καλό ύπνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *