fbpx
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Σεξ

Κολπικός οργασμός και κλειτοριδικός οργασμός

Ο κολπικός οργασμός και ο κλειτοριδικός οργασμός συχνά δημιουργούν πολλές συζητήσεις για το πως μπορούν να επιτευχθούν και το ποιες είναι οι διαφορές τους. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πως νιώθει μια γυναίκα έναν οργασμό.

Μια μεταβλητή είναι το σημείο διέγερσης του σώματος. Ο «κολπικός οργασμός» είναι ουσιαστικά ο οργασμός μέσω διέγερσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή άλλης κολπικής διείσδυσης, χωρίς την διέγερση της κλειτορίδας. Ωστόσο, ο κόλπος έχει λίγες νευρικές απολήξεις, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δημιουργήσει οργασμό από μόνος του. Αντί να σκεφτόμαστε λοιπόν τον κόλπο και την κλειτορίδα ως ξεχωριστές οντότητες, μπορούμε να τα φανταστούμε ως ένα δίκτυο νεύρων και μυών.

κολπικός οργασμός κλειτοριδικός οργασμός

Κολπικός οργασμός VS Κλειτοριδικός οργασμός

Στην πραγματικότητα, ο πλήρης διαχωρισμός μεταξύ του κόλπου και της κλειτορίδας είναι ως επί το πλείστον τεχνητός και συχνά βασίζεται σε μια παρανόηση του τι είναι και του πόσο μεγάλη είναι πραγματικά η κλειτορίδα. Το σύστημα της κλειτορίδας στην πραγματικότητα περιβάλλει τον κόλπο, την ουρήθρα και τον πρωκτό. Αντί να θεωρούμε τον οργασμό ως «κολπικό» ή «κλειτοριδικό», είναι πιο λογικό να σκεφτόμαστε τον οργασμό με βάση τα συναισθήματα που τον συνοδεύουν, καθώς τελικά, ο οργασμός είναι ένα αίσθημα ηδονής.

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ θεωρούσε ότι η «ώριμη» γυναίκα έχει πραγματικούς οργασμούς μόνο όταν διεγείρεται ο κόλπος της και όχι η κλειτορίδα της. Η έμφαση στη διέγερση από τη διείσδυση έκανε το ανδρικό πέος κεντρικό θέμα στη σεξουαλική ικανοποίηση μιας γυναίκας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο Φρόυντ δεν στήριξε τη θεωρία του σε μια μελέτη ανατομίας της γυναίκας, αλλά μάλλον στις υποθέσεις του για τη γυναίκα ως κατώτερη από τους άνδρες.

Η διέγερση της κλειτορίδας και (για ορισμένες γυναίκες) η πίεση μέσα ή γύρω από τον κόλπο μπορεί να προκαλέσει πυελική πληρότητα. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η κλειτορίδα διογκώνεται και αλλάζει θέση. Τα αιμοφόρα αγγεία σε ολόκληρη την περιοχή της πυέλου διογκώνονται επίσης, προκαλώντας αίσθημα πληρότητας και σεξουαλικής ευαισθησίας. Τα εσωτερικά κολπικά χείλη διογκώνονται και αλλάζουν σχήμα, και ο κόλπος ανεβαίνει προς τα πάνω, προκαλώντας τη μετατόπιση της θέσης της μήτρας. Ο οργασμός είναι το σημείο στο οποίο όλη η ένταση απελευθερώνεται ξαφνικά με μια σειρά ακούσιων ευχάριστων μυϊκών συσπάσεων.  

Εσείς ή ο σύντροφός σας μπορείτε να διεγείρετε την κλειτορίδα σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – με τρίψιμο, στοματικό σεξ η δονητή. Αν και ορισμένες γυναίκες αγγίζουν τη βάλανο της κλειτορίδας για να διεγερθούν, σε άλλες μπορεί να ευαίσθητη στο άγγιγμα και να πονάει ακόμη και με λίπανση.

κολπικός οργασμός κλειτοριδικός οργασμός

Κλειτοριδικός οργασμός και εγκέφαλος

Εκτός από τη διέγερση της κλειτορίδας, είναι σημαντικό να θυμάστε ένα ακόμα σημαντικό όργανο που εμπλέκεται με τον οργασμό – τον εγκέφαλο! Τα συναισθήματα, οι αντιλήψεις, οι αναμνήσεις και οι αισθήσεις καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε το σεξ. Η διανοητική διέγερση, όπου η φαντασία διεγείρει τον εγκέφαλο, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην επίτευξη οργασμού. Η χαλάρωση και η συγκέντρωση στις αισθήσεις μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό να επεξεργαστεί την ευχαρίστησή που προκαλείται.

Ο κολπικός οργασμός και ο κλειτοριδικός οργασμός συμβάλλουν στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα για:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *