Οι 7 πιο διαβόητοι κατά συρροή δολοφόνοι – Serial Killers
Κατά συρροή δολοφόνοι ονομάζονται εκείνοι που έχουν δολοφονήσει τουλάχιστον δύο άτομα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ενώ ο «κατά συρροή δολοφόνος» δεν υπάρχει σαν ορισμός στον ποινικό κώδικα, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους όρους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του κοινού. Η παρακάτω λίστα εξερευνά μερικούς από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.
Οι 7 πιο διαβόητοι κατά συρροή δολοφόνοι
- Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της ιστορίας, αν και η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Εμφανίστηκε στη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου το 1888 και δολοφόνησε πέντε γυναίκες – όλες ιερόδουλες – ακρωτηριάζοντας τα πτώματα τους. Η αστυνομία υπέθεσε ότι ο δολοφόνος ήταν χειρουργός ή κρεοπώλης και ο Τζακ χλεύαζε την κοινότητα και την αστυνομία στέλνοντας επιστολές με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα εγκλήματά του.
- Τζέφρι Ντάμερ: Ο Τζέφρι Ντάμερ άρχισε να σκοτώνει το 1978, μόλις 18 ετών, και δεν συνελήφθη μέχρι το 1991, όταν ένα από τα θύματά του κατάφερε να δραπετεύσει, οδηγώντας την αστυνομία στο σπίτι του, στο Wisconsin. Οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι όταν αντίκρισαν πληθώρα φωτογραφιών από ακρωτηριασμένα σώματα, αλλά και μέρη από αυτά σκορπισμένα σε όλο το διαμέρισμα. Συνολικά, ο Ντάμερ σκότωσε 17 άτομα, κυρίως έγχρωμους νεαρούς. Σκοτώθηκε από έναν συγκρατούμενο του το 1994.
- Χάρολντ Σίπμαν: Ο Χάρολντ Σίπμαν, γνωστός και ως « Δρ. Θάνατος », λέγεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 218 ασθενείς και ίσως οι δολοφονίες του να πλησιάζουν τους 250. Ο Σίπμαν ήταν γιατρός και ασκούσε το επάγγελμά του στο Λονδίνο μεταξύ 1972 και 1998. Οι αρχές αδυνατούσαν να τον πιάσουν μέχρι που άρχισαν να τον υποπτεύονται πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός νεκροθάφτη που εξεπλάγη από τον τεράστιο αριθμό πιστοποιητικών αποτέφρωσης στα οποία συμμετείχε ο Σίπμαν. Η αστυνομία κατάφερε να πιάσει τον Σίπμαν όταν έγινε άπληστος και προσπάθησε να κατασκευάσει μια διαθήκη προς όφελός του από ένα από τα θύματά του.
- Τζον Γουέιν Γκέισι: Ο Τζον Γουέιν Γκέισι δούλευε ως εργάτης και ως κλόουν σε παιδικά πάρτι, όπου σκότωνε μικρά παιδιά. Οι αρχές άρχισαν να τον υποπτεύονται πρώτη φορά το 1978 όταν ένα 15χρονο αγόρι, που εθεάθη τελευταία φορά μαζί του, χάθηκε. Αμέσως μετά, ένταλμα έρευνας έδωσε στην αστυνομία πρόσβαση στο σπίτι του Γκέισι, με τη μυρωδιά σχεδόν 30 πτωμάτων να προκαλούν εφιάλτες και στους πιο σκληρούς αστυνομικούς. Καταδικάστηκε για 33 φόνους, με επιπλέον κατηγορίες βιασμού και βασανιστηρίων, και εκτελέστηκε το 1994. Μέχρι και οι κατά συρροή δολοφόνοι ενδεχομένως να ανατριχιάζουν μπροστά στα εγκλήματά του.
- Χ.Χ Χόλμς: Ο Χ.Χ. Χόλμς, ήταν ένας φαρμακοποιός που μετέτρεψε ένα ξενοδοχείο σε κάστρο βασανιστηρίων. Ο Χολμς μετακόμισε στο Σικάγο και άρχισε να εξοπλίζει ένα τριώροφο ξενοδοχείο με κάθε είδους βασανιστήρια, όπως μυστικά περάσματα και πόρτες, διαδρόμους, αδιέξοδα, παγίδες και λαβυρίνθους. Όταν τα ανυποψίαστα θύματά του έμπαιναν στον ξενοδοχείο του, περνούσαν από τους διαδρόμους αυτούς και όταν πέθαιναν, έκαιγαν τα πτώματα τους στον κλίβανο του κτιρίου, πουλώντας σκελετούς σε ιατρικές σχολές. Βρέθηκε μόνο αφού ένας συνάδελφός τον κατέδωσε επειδή δεν τα “βρήκανε” σε μια οικονομική συμφωνία και εκτελέστηκε το 1896.
- Πέδρο Λόπεζ: Οι 7 πιο διαβόητοι κατά συρροή δολοφόνοι δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τον Πέδρο Λόπεζ που μπορεί να είναι ακόμα εκεί έξω. Ο Πέδρο Λόπεζ συνδέεται με περισσότερες από 300 δολοφονίες στην πατρίδα του την Κολομβία. στον Εκουαδόρ και το Περού. Τουλάχιστον το ένα τρίτο αυτών των δολοφονιών ήταν γυναίκες. Μετά τη σύλληψη του Λόπεζ το 1980, η αστυνομία βρήκε τους τάφους περισσότερων από 50 παδιών. Το «Τέρας των Άνδεων» δεν πέρασε ούτε 20 χρόνια στη φυλακή, καθώς αποφυλακίστηκε το 1998 για καλή συμπεριφορά. Περισσότερα από 20 χρόνια από τότε, το πού βρίσκεται παραμένει άγνωστο.
- Τεντ Μπάντι: Ο Τεντ Μπάντι λάτρευε την προσοχή και οι δυτικές ΗΠΑ ήταν το αγαπημένο του μέρος για “κυνήγι”, με θύματα κυρίως γυναίκες κολεγιακής ηλικίας—από την Ουάσιγκτον και το Όρεγκον μέχρι τη Γιούτα και το Κολοράντο. Ο Μπάντι συνελήφθη στο Κολοράντο και καταδικάστηκε για απαγωγή, αλλά γλίτωσε, μετακομίζοντας στη Φλόριντα και συνεχίζοντας τις δολοφονίες. Η τελική σύλληψη του Μπάντι τράβηξε την προσοχή όλης της Αμερικής, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν και ο δικηγόρος του εαυτού του. Τελικά εκτελέστηκε το 1989.
Διαβάστε περισσότερα για: